Foto të rralla nga Lufta Italo – Greke në zonën e Tomorricës

Foto të rralla nga Lufta Italo – Greke në zonën e Tomorricës

Këto foto të vitit 1941 i përkasin Luftës Italo-Greke në zonën e Tomorricës. Autori i tyre është ushtaraku Italian Giovanni Corbellini.

 

 

 

Tomorri dhe Devolli

 

 

 

Alarm! Ushtari italian me buri, në sfond Tomorri

 

 

 

Pasarela në Devoll

 

 

Mbi Gramsh

 

 

 

Kolona duke u njgitur nga lumi në Ermenj

 

 

 

Ushtarë italianë, të qeshur të shkretët!

 

 

 

 

Në Ermenj

 

 

 

Në Shëmbërdhenj

 

 

 

 

Rruga Ermenj – Dobrenj

 

 

 

Dobrenj

 

 

 

Shtëpi në Dobrenj

 

 

 

Rreshtim në Humbullas (?)

 

 

 

Dobrenj

 

 

 

Homazh në varret e ushtarëve italianë të vrarë