Foto të rralla të spitalit Italian të Beratit gjatë Luftës Italo – Greke

Foto të rralla të spitalit Italian të Beratit gjatë Luftës Italo – Greke

 

Spitali ushtarak italian në Berat në vitin 1941 gjatë Luftës Italo-Greke.

 

 

Ndodhej ndërmjet Beratit dhe Uznovës, ku më pas u krijuan repartet ushtarake.

Edhe sot kanë ngelur gjurmë të tij.

 

 

Në një nga fotot duket edhe Musolini duke vizituar këtë spital më 5 maj 1941

 

 

 

Shënim:

Kreditet e këtij postimi shkojnë për të apasionuarin pas arkivave të së shkuarës, Kozma Borova, Elbasan