Harta e atdheut

Harta e atdheut

Yzedin Hima

 

 

Harta e atdheut

 

    murit ia hoqën gurët një e nga një

deri tek rrënjët

 

    po muri mbeti në sytë e njerëzve

me gurët e rëndë gri

 

    njerëzit me sy muresh vështrojnë

nga ura e re

 

    që lidh brigjet e hirta të hiçit ku rrjedh

mungesa e lumit

 

    nën klithmat e pulëbardhave prej letre

të bardhë

 

    pemët çelën luleshprese në këtë fund

të ngrirë janari

 

    luleshpresat ndritën rrugën e fatit

në një dritë terri

 

    njeriu veshi një palë sandale fjalësh

dhe u nis për udhë

 

    bliri i zhveshur ka shpërthyer në cicërima

kanarinash

 

    në pyllin e bukur të shpresës matanë

asaj kodre fati

 

    që largohet si arushë e bardhë me këmbë

mjegulle

 

    njeriu ka në këmbë vetëm lidhësat e kaltra

të shpresës

 

    rrugës lë në pluhur hartën fatkeqe

të atdheut