Kontributi i autoriteteve të Skraparit në Kongresin e Tretë Bektashian në Korçë, në vitin 1929

Kontributi i autoriteteve të Skraparit në Kongresin e Tretë Bektashian në Korçë, në vitin 1929

Më poshtë po botojmë një listë të delegatëve të Kongresit të Tretë të Bektashinjve, të botuar nga “Gazeta e Korçës”, 26 tetor 1929 dhe të risjellë nga faqja online “Rrefime nga Korça”. 

 

Janë dy arsye që po e paraqesim edhe ne në faqen tonë këtë listë.

 

E para, sepse në këtë Kongres është marrë vendimi që Kryegjyshata Botërore e Bektashinjve e Stambollit të vendoset në Shqipëri  dhe,

 

e dyta, se në këtë listë, një pjesë e mirë e delegatëve fetarë apo edhe jo fetarë janë nga Skrapari.

 

Fetarë

 

 

Gjysh Kamber Prishtina

Gjysh Bektash Shëmbërdhenji

Baba Ramadan Qatromi

Baba Mehet Kruja

Baba Hajdar Kolonja

Baba Zylfo Melçani

Baba xhafer Përmeti

Baba Seit Leskoviku

Baba Halim Therepeli

Baba Ali Tomori

Baba Riza Elbasani

Baba Mustafa Elbasani

Baba Xhemal Elbasani

Baba Bajram Vëndresha

Baba Hysni Turhani

Dervish Murteza Backa

Dervsh Rexhep Gjinokastra

Dervish Qazim Velabishti

 

 

Jo fetarë

 

 

Javer Hurshit

Veis Sevrani

Kasëm Radovicka

Abedin Shkëmbi

Et’hem Osman

Xhevat Kallajxhi

Demir Selenica

Tefik Lamçe

Ali Koprencka

Sulo Lekdushi

Hysen Kalaja

Hysen Korbi

Tefik Panariti

Tefik Orgocka

Sabri Qyteza

Hysen Dakli

Halim Kosova

Hysen Nikolica

Fejzi Rusi

Mazllum Bilishti

Mustafa Spathara

Qazim Dedea

Ibrahim Sejfulla

Sabri Dajlan

Hasan Sino

Abedin Mulla Hasan

Rakip Dajlan

Lutfi Bektash

Fejzulla Guranjaku

Muharrem Myteveliu

Qemal Jahup

Hysen Plangarica

Sali Butka

Vehiip Gjergjani

Mehdi Navosela

Gani Shënepremte

Hamit Xhunga