Kur rastësisht takohen dy “maja të larta”!…

Kur rastësisht takohen dy “maja të larta”!…

Me rastin e 111 – vjetorit të lindjes së Artistit të Popullit Demir Zyko

 

Dy “majat e larta” të muzikës shqiptare, Vaçe Zela, e muzikës së lehtë dhe Demir Zyko, i këngës popullore polifonike, duke dalë nga kalaja e Gjirokastrës në tetor të vitit 1978, pas koncertit ku Artisti i Popullit Demir Zyko interpretoi për herë të parë këngën legjendë “Mbeç, more shokë, mbeçë”.

Megjithëse e vjetër, e riprodhuar nga shtypi  jo cilësor i asaj kohe, përsëri fotoja të ngjall shumë emocione.

Le të jetë ky postim i “Orakujve të Tomorrit” një homazh përjetësie për ta.