Një dorë barbare zhduk një monument natyror në Qafë të Skraparit dhe organet ligjzbatuese heshtin

Një dorë barbare zhduk një monument natyror në Qafë të Skraparit dhe organet ligjzbatuese heshtin

Një banor i Çerenishtit të Skraparit, të cilit nuk po ia themi  emrin se nuk na takon ne (le t’ia thonë ata që duhet t’ia thonë, mbrojtësit e pyjeve, mbrojtësit e rendit dhe të ligjit), në mes të ditës me dielll ka prerë një pemë shumë shekullore emblematike,  monumentale në mes të arave të fshatit Qafë.

 

E ka prerë dhe e ka grirë për qejf me motosharrë, si një njeri pylli, një njeri i egër, barbar, që kënaqet me tmerret  dhe prapësitë që prodhon.

 

E ka bërë ktë gjë, pa patur turp, pa patur as frikë nga banorët aty, pasi aty s’ka ngelur njeri, por pa patur as frikë edhe nga ligji, që e mbron këtë pemë historike dhe monument natyre, të pashpallur zyrtarisht, por që ka qenë vendi ku mblidhej fshati, ku bëheshin debate e zgjidheshin çëshje të mëdha, ku pushonin luftëtarë të djeshëm dhe udhëtarë të sotëm.

 

Aty kanë kaluar natën në të fohtë e në acar ushtri dhe hordhi të huaja, osmane, greke, italiane, gjermane, por askujt nuk i vajti mendja të këpuste një degë, të bënte një flakë zjarr e të ngrohej, i vete mendja çerenishtlliut të zjejë raki me ashkëlat e saj, që më pas, pse jo ta pinë e dhe policët e shtetit dhe ata të pyjores!

 

Ç‘është ky vend?  Ç’është ky shtet? Ç’është ky tmerr?

 

Mjer ne të mjerët!…Sa posht kemi rënë!