About This Project

Skrapar: No transit, no passaran!…

 

Shkëlqim Çela

 

Ti mund të jesh shumë gjera në skrapar, mund të jesh i shtangur e mahnitur, përçmues e snob, i pirë dhogë nga rakia apo i freskët si fllad nga rehania, i mençur si urtësia e plakut, i zjarrtë nga mishi në hell i Kulmakut, mund të jesh i dashuruar si rinia, mund të kesh mal de vivre nga reshedia, të jesh me qiell në shpirt nga meleqeja, i fyrmëzuar nga darka që hëngre me babanë te teqeja, mund të jesh të gjitha këto, ehrenler a jezit, veç një gjë s’mund të jesh në skrapar: tranzit!

 

 

Skrapari është një çeshtje dhe koncept serioz, sa vete kalojnë për passatempo në ujin e ftohtë, qoftë ky në Vlorë, Tepelenë apo, atje qoftë, në Bogovë, por në Çorovodë ti do ngulohesh, Çorovoda nuk njeh me tej e pastaj, s’ke ku shkon më prej aty, sepse Çorovoda është target final, është fund e origjinë, omegë e alfa, fat e destin…