Rushan Dosti dhe gjetja e tij poetike e “Mirëmëngjesit”!

Rushan Dosti dhe gjetja e tij poetike e “Mirëmëngjesit”!

Kadri Kuka

 

Rushan Dosti është poet i njohur, autor librash në prozë dhe poezi dhe redaktor. Vërtet Rushani ka punuar si ushtarak, por unë kurrë s’e kam parë si të tillë.

 

Ai ka qenë gjithmone në “ushtrinë” e letrave të poetëve, të shkrimtareve, të Botës së Letërsisë dhe të Artit.

 

Ka punuar në gazetën,”Orakulli i Tomorit” dhe sot është shumë aktiv në rrjetet sociale, duke shndërruar faqen e tij të FB në një blog interesant dhe shumë të ndjekur.

 

Rushani ka një shpirt rebel, i papajtueshëm me veset, me padrejtësitë, me korrupsionin, me njerëzit pa shtyllë kurrizore. Madje ato janë objekt sarkastik në poezitë e tij të çdo mëngjesi.

 

Është i  “hidhur” me çdo gjë të hidhur dhe të papajtueshme me ligjet dhe normat morale dhe  penë e “ëmbël” me çdo gjë të mirë, pozitive dhe progresive.

 

Shkruan për Beratin, por ca më shumë për Skraparin, për vendlindjen, për pjergullat, për rakinë, për rehaninë, për ujin e ftohtë, për dërrasat e shtëpisë së vjetër, për…

 

Rushani është nje poet i lindur se, sa lind dielli, “lind” dhe frymëzimi i Rushanit dhe me një mikeshë të dashur, siç është rakia për të gjithe poetët, thur vargje të forta 19 gradëshe si rakia e Skraparit.

 

Rushan Dostin do ta shohësh ngahera të shoqëruar me miq të vërtetë, veçanërisht me ish kolegët e tij, ushtarakë në lirim dhe në pension. Kurrë nuk i harron, shkruan për ta ashtu siç i njeh dhe siç ua di  jetën. Për gjallje, por edhe kur ata ndahen nga jeta.

 

Një ditë të mungojë në FB, alarmohen miqtë e tij realë dhe virtualë dhe nuk pushojnë komentet.

 

Ai çdo ditë përshëndet “Mirëmëngjes” me mënyrën e tij, me poezi!…

 

Faleminderit, Rushan, për kënaqësinë që na dhuron!