Viktor Bakillari: Një telefonatë me një andej nga anët e mia

Viktor Bakillari: Një telefonatë me një andej nga anët e mia

 

 

Unë, që thoni ju miq, nuk i kam shkëputur asnjëherë lidhjet me Skraparin tim…

 

(Në fakt, jam unë i tij, jo ai imi, po hajde, mo, le të vazhdojmë se largohemi nga tema…)

 

 

Edhe, që thoni ju, ur ju ngjattë jeta, i këpus një telefonatë njërit andej nga ato anë. (Nuk e kam të afërm, thjesht patriot…):

 

Dhe këmbej këto fjalë:

 

Unë (si me zë si të dilte nga fundi i dheut e ngjitej përpjetë): – E xhë bën, o? A je mirë, o?

 

Ai (me zë ortek që lëshohet tatëpjetë nga maja e malit):

 

– Mirë, o mirë, a je mirë, o? Si dukesh, o? A i ke mirë nga shtëpija, o?

 

Unë:

 

– Po hë,  xh’bënet andje la, o?

 

Ai:

 

– Hiç o hiç, vetëm kënga e gjinkallave dëgjohet… Po andejza nga ju, o, xh’bënet asaj kasabaje?

 

Unë:

 

Edhe këtejza ia vuri saçnë… Po çar po bën, o?

 

Ai:

 

– Ja, sapo u ktheva, se u ngrita që me kaposhnë e parë dhe shkova korra atë jonxhen rëposh, se kupton ti, shtrëngon vapa si të ndejë brekët shejtani për t’i tharë pastaj; nashti, po ha pak mëngjesnë…

 

 

Unë:

 

– Mirë, o mirë, të lumçin krahët e të bëftë mirë. Ore, … a s’më thuaj, çar po ha, o?

 

Ai:

 

– Po ja, o, skuqa një top të madh gjalpë dhe e kam bërë pëshesh, i kam hedhur edhe nja 10 koqe ve përsipër; kam vënë para edhe një bidon koka-kole me dhallë të tërbuar…

 

 

Po na dil, o na dil nganjë copë herë, kur të marrç lejen, e kur të vinç këtej la…

 

Viktor Bakillari