Të zëntë mallkimi i bukës!

Të zëntë mallkimi i bukës!

Ndësa Vladimir Putin ka vizituar për herë të parë, ndoshta edhe të fundit qytetin e shkatërruar ukrainas, Petro Andriushchenko, një këshilltar i kryetarit të bashkisë së qytetit ka postuar pamjet në rrjetet sociale dhe shkruan se 20 tonë grurë janë shpërndarë në rrugën në zonën e Novoazovsk, në lindje të Mariupolit (Lajm i CNA).

 

Buka në të gjithë botën është e shenjtë, kozakët rus, ashtu si shumë popuj të botës, para se të uleshin të hanin, faleshin para saj.

 

Edhe tek ne buka nuk flakej, nuk shkelej, se ishte “gjynah”, ishte e shenjtë. Kur ndonjë që shkelte besën, që tradhtonte, e quanin “bukë shkalë”…

 

Sipas bestytnive tona buka të zë, të mallkon!

 

I paçin të shkurtra! I zëntë ky mallkim ata që shkelin bukën!