Ndërmarrjet ekonomike të Skraparit dhe drejtuesit kryesorë të tyre ndër vite (1945 –  1991)

Ndërmarrjet ekonomike të Skraparit dhe drejtuesit kryesorë të tyre ndër vite (1945 –  1991)

 

 

Kombinati Mekanik Poliçan

 

Drejtorë:

Abdulla Dauti, Rexhep Saraçi, Shuaip Braho, Gëzim Cane

 

Kryespecialistë:

Shuaip Braho, Selim Çela, Lluka Petromilo, Gëzim Cane, Gëzim Hysi

 

 

SMT

 

Drejtorë:

Demir Nuellari, Bektash Myslimi, Hetem Xhamëni, Sazan Satka

 

Kryespecialistë:

Lluka Petromilo, Hetem Xhamëni, Sazan Satka

 

 

NB (Ndërmarrja Bujqësore)

 

Drejtorë:

Yzedin Basho, Qemal Halili, Haki Hasko, Hekuran Sevdari, Demir Nuellari, Hajri Turhani, Enver Naska, Hxhi Dyrmishi, Mane Maksuti

 

Kryespecialistë:

Vigan Korita, Enver Naska, Aleks Kola, Dake Bregu

 

 

Ndërmarrja e Ndërtimit

 

Drejtorë:

Sabri Gramozi, Kapllan Dyrmishi, Kajmak Rako, Kujtim Çela, Ismail Fusha, Petref Meta, Ylli Guri

 

Kryespecialistë:

Petref Meta, Vasil ….., Kujtim Çela, Ylli Guri

 

 

Ndërmarrja e Bonifikimit

 

Drejtorë:

Kapllan Dyrmishi, Veli Bekteshi, Shkëlqim Seferasi

 

Kryespecialistë:

Kujtim Shahmata, Vladimir Agalliu, Levent Hyseni, Fejzi Mezini, Shkëlqim Seferasi

 

 

Ndërmarrja e Përpunim Drurit

 

Drejtorë:

Haki Hasko, Ismail Fusha, Halil Dervishi, Ladi Zaçe

 

Kryespecialist:

Hektor Durolli

 

 

Ndërmarrja Tregtare

 

Drejtorë:

Belul Çarçani, Hysen Bregu, Zaim Strora, Haki Hasko, Nesim Alimadhi, Halil Dervishi, Bajram Mjekra, Skënder Kotobelli, Flamur Abedini, Abedin Hysko, Shahin Banushi

 

 

Ndërmarrja  Grumbullim – Përpunimit

 

Drejtorë:

Halil Dervishi, Flamur Hysi

 

Kryespecialistë:

Petro Mangaleci, Leka Dhimitri, Flamur Hysi, Dajlan Seitaj

 

 

Ndërmarrja e Furnizimit të Punëtorëve

 

Drejtorë:

Abedin Hysko, Flamur Abedini

 

 

Ndërmarrja Komunale

 

Drejtorë:

Ilmi Qenami, Seit Bregasi, Qemal Harizi, Kujtim Abedini

 

 

Shtypshkronja

 

Drejtorë:

Safet Seitaj, Nefail Ismaili, Lulëzime Qafa

 

 

Ndërmarrja e Ujërave

 

Drejtorë:

Hekuran Jankishta, Yzedin Basho, Izet Musabelliu, Engjëll Xhaferri

 

 

Stacioni Zooteknik

 

Drejtorë:

Behar Hysi, Astrit Çela

 

Specialist:

Behar Hysi

 

 

Ndërmarrja Pyjore

 

Drejtorë:

Hetem Dosti, Eqerem Sollaku, Myfit Zaimi

 

Kryespecialist:

Ladi Zaçe

 

Banka Tregtare

 

Drejtorë:

Bajram Mjekra, Skënder Kotobelli

 

 

Banka Bujqësore

 

Drejtorë:

Theodhori Jani, Sherif Bundo

 

 

Stacioni Bujqësor

 

Drejtorë:

Xhemal Lamçe, Dake Bregu, Aleks Kola

 

 

Parku i Transportit

 

Drejtorë:

Muharrem Bregu, Sazan Satka

 

Specialistë:

Sami Hatellari, Zenel Çeço

 

 

 

Shënim:

Ky dokument është nxjerrë nga libri “Historia e Skraparit” me autorë Enver Naska dhe Taip Çela