Mes Skrapallinjve

Mes Skrapallinjve

Mihal Gjergji

 

Më merr një valë e butë Osumi

Dhe bëhem zë e iso kënge

Tomorrin shkund, e zgjon nga gjumi

Oi…e shtruar e një nëne

Në shteg të malit rend një zanë

Në krah i rri Novruz Sulltani

U pamë në sy, e s’di ç’më thanë

I ndjek nga pas si qëngj kurbani

U praps mbi ballë puhizë e lehtë

Një tufë baluke, fshin ca rrudha

E xhufkat brofin, hapen retë

Nën fustanellë u qeshet udha!