“O Skrapar, mali me lule”, kënga hit e grupit të Skraparit në Festivalin e Folklorik të Gjirokastrës

 “O Skrapar, mali me lule”, kënga hit e grupit të Skraparit në Festivalin e Folklorik të Gjirokastrës

“O Skrapar, mali me lule”, ishte kënga më bukur dhe më e duartrokitur e grupit të Skraparit në Festivalin Folklorik të Gjirokastrës në të gjithë komponentët, si tekst, si interpretim, por edhe si gjetje burimore në thesarin e vjetër të folkut të kësaj krahine.

Ajo erdhi nëpërmjet zërit kumbues të dy këngëtarëve të njohur të grupit, Nesim Mëno dhe Sefedin Çela.

 

Më poshtë po japim tekstin e këngës:

 

 

O Skrapar, mali me lule

 

 

O Skrapar, mali me lule,

Kokën kurrë nuk e ule.

 

E mbajte ballin tek retë,

Atije ku lindin rrufetë.

 

Ti në gjunjë s’bie kurrë,

Veç kur puthesh me flamurë.

 

Me flamurin kuq e zi,

Si njeriu me njeri.

 

Çeli fara e Bektashinjve,

Dhe në zemrat e të rinjve.

 

Të gjithëve po t’u hapësh gjinë,

Kanë brenda Abaz Alinë.

 

O vendi që na ke rritur,

Shkrove histori të ndritur.